کشور ایران با دارا بودن تولید سالیانه بالغ بر ۹۰۰ هزار تن خرما یکی از مهم ترین مناطق خرما خیز جهان به شمار می رود. اما متاسفانه به دلیل عدم توجه کافی به مسئله صادرات، خرمای مرغوب ایران در جهان شناخته شده نیست. در کنار مشکلات مختلف مربوط به مسایل قبل از برداشت و بازاریابی خرما، آلودگی به آفت های انباری نیز به شدت از ارزش تجاری و صادراتی خرمای کشور می کاهد. بنابراین آشنایی با آفت های انباری و روش های کنترل آنها و ضدعفونی محصول امری ضروری است. میوه خرما در شرایط انباری توسط گونه های متنوعی از آفت ها آلوده می شود.
فهرست کتاب آموزشی
انواع آفت ها
راسته بال پولک داران
کرم میوه خوار خرما
شب پره خشکبار
شب پره هندی
شب پره آرد
بید انجیر
بید خرنوب
شب پره داوسون
شب پره اسپرماتوفرا
راسته سخت بال پوشان
سوسک توتون
شپشه ساینده غله ها
شپشه دندانه دار
لمبه گندم
سوسک قارچ خوار
سوسک میوه خشک
شپشه قرمز آرد
راسته دو بالان
مگس سرکه
راسته راست بالان
سوسری آمریکایی
سوسری آلمانی
سوسری شرقی
خانواده مورچه ها
کنه قارچ
موش های زیان آور
روش های مبارزه
پرتودهی
بسته بندی مناسب
استفاده از فرمون ها
تیمار حرارتی
سرما دهی
بهداشت انبار
مبارزه شیمیایی
ضدعفونی موضعی
تدخین خرماهای بسته بندی شده