کشت خرما در ایران از سابقه طولانی برخوردار بوده و در حال حاضر یکی از محصولات مهم به خصوص در مناطق جنوبی کشور به شمار می آید. لیکن با وجود این قدمت، کاشت، تولید و فرآوری محصول خرما همگام با سایر فعالیت های بخش کشاورزی پیشرفت مطلوبی نداشته است.
مسایل، مشکلات و عواملی مانند بهبود سیستم کاشت، ارقام مناسب، تغذیه صحیح، آبیاری درست، کنترل عوامل خسارت زا، رعایت بهاشت باغ، اصلاح روش های برداشت، انجام عملیات صحیح پس از برداشت ( تمیز کردن، ضد عفونی کردن، جدا سازی، درجه بندی و بسته بندی ) و نهایتا بازاریابی علمی داخلی و خارجی و هم چنین صنایع تبدیلی از نکات برجسته ای هستند که روی تولید، صادرات و اقتصاد باغ دار نقش مهمی دارند و می تواند جایگاه خرمای ایران را در بازار های جهانی تثبیت کند.
یکی از عوامل اصلی زیان آور خرما آفات هستند که به طور مستقیم و غیر مستقیم کمیت و کیفیت محصول را کاهش می دهد. به همین منظور شناخت آفات و استفاده از روش مبارزه تلفیقی در بهبود سیستم تولید نقش اساسی را دارا می باشند.
کتاب آموزشی که پیش رو دارید در همین راستا و با هدف آشنایی بیشتر شما باغ داران تهیه گردیده است و امید است که با بکارگیری نکات علمی همراه با تجارب گرانبهای خود میزان کمی و کیفی تولید را بالا ببرید.
فهرست کتاب آموزشی
- خرمای استان
- آفات مهم خرما
- کرم میوه خوار خرما
- کنه گردآلود خرما
- سوسک سرخرطومی حنایی خرما