کتاب آموزشی سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی (HACCP) و کاربرد آن در کنترل آفلاتوکسین پسته
همان طور که باغداران، صاحبان صنایع فرآوری پسته و همه ما می دانیم عمده ترین مشکل ما در پسته وجود سم آفلاتوکسین است و هر ساله ضرر و زیان بسیار زیادی به باغداران و اقتصاد کشور وارد می کند. اتحادیه اروپا از پذیرش محموله های پسته ای که مقدار آفلاتوکسین آن ها از حد مجاز بالاتر باشد خودداری کرده و ما مجبور هستیم که پسته را با قیمت پایین به کشورهای دیگر صادر نماییم.
لازم به ذکر است که در سال ۲۰۰۸ طبق قانون کدکس بین المللی ما مجاز به صادر کردن پسته با آفلاتوکسین بالا به هیچ کشوری نیستیم. بنابراین باید مسئله پسته را بسیار جدی گرفته و همگی در جهت کنترل آفلاتوکسین آن تلاش کنیم. بهترین روش کنترل و جلوگیری از تولید آفلاتوکسین در پسته استفاده و پیروی از اصول سیستم HACCP می باشد.
اهداف کتاب آموزشی
طرح مشکل عمده پسته کشور یعنی آفلاتوکسین پسته
آشنایی با سم آفلاتوکسین، نحوه تولید، شرایط تولید و حساسیت موضوع
آشنایی با کلیه مراحل کنترل آفلاتوکسین با سیستم HACCP و ارائه راه حل مشکلات
به کار گرفتن راه حل کنترل آفلاتوکسین
فهرست مطالب کتاب آموزشی
- برنامه های پیش نیاز
- روش کشاورزی مطلوب
- روش ساخت مطلوب
- تجهیزات و طراحی
- کنترل فرآیند
- بهداشت و سیستم پایش آن
- نقل و انتقال
- تعلیم دادن
- اطلاعات محصول و آگاهی مصرف کننده
- اصول اساسی و مهم HACCP
- اجرای سیستم HACCP
- اجرای سیستم HACCP برای پسته
- مراحل اجرای HACCP در پسته و کنترل سم آفلاتوکسین