در دامداری های ایران معمولا نیاز غذایی دام را کنسانتره و دیگر علوفه تشکیل می دهد. با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه، انواع علوفه ای را که به دام شیری یا گوشته می دهند، عبارتند از : کاه گندم، کاه جو، سیلوی ذرت، ذرت علوفه ای، علف باغات، پس چر مزارع، برگ درختان، یونجه، شبدر و کاه برنج می باشد که در این میان کاه برنج بیشترین مواد را در تغذیه دام تشکیل می دهد.
با این حال جمعیت دامی آنقدر زیاد است که انواع علوفه گفته شده نمی تواند نیاز غذای دام های منطقه گیلان را تامین کند. بنابراین برای تامین خوراک دام می توان از سایر منابع موجود استفاده کرد. یکی از این منابع مهم گیاه آزولا است. در این کتاب آموزشی، ضمن معرفی آزولا، چگونگی راه های عمل آوری و استفاده از این گیاه برای شما روستاییان عزیز توضیح داده می شود.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان محترم، شما در این کتاب آموزشی با موارد زیر آشنا می شوید :
با مشخصات و ویژگی های گیاه آزولا آشنا می شوید.
روش تکثیر و انتشار آزولا را فرا می گیرید.
روش های استفاده از آزولا را در تغذیه دام یاد می گیرید.
با نحوه سیلو کردن آزولا آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
- استفاده از آزولا در تغذیه دام
- مشخصات گیاه آزولا
- ویژگی های آزولا
- روش تکثیر و انتشار آزولا
- روش استفاده از آزولای تر، نیمه خشک و خشک
- روش سیلو کردن آزولا
- نحوه استفاده از سیلوی آزولا در تغذیه دام