درخت خرما از درختان میوه مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است که در منطقه وسیعی از اراضی جنوب کشور کشت و پرورش می یابد. این درخت ارزشمند شرایط بسیار سخت و طاقت فرسای مناطق کویری و مناطق کم آب یا زمین های شور را تحمل می کند و در این شرایط نیز میوه زیادی تولید می کند.
درخت با ارزش خرما در منطقه وسیعی از کشورمان از قصر شیرین تا استان های جنوبی و از بوشهر تا مناطق شرقی کشور کشت و پرورش می یابد و افراد بسیار زیادی در امر کاشت، داشت، برداشت، مراقبت و نگهداری، صنایع جانبی، فرآوری و بسته بندی، بازار رسانی و صادرات این محصول این محصول گرانبها مشغول به کار هستند. این رشته تولیدی به صورت صنعتی گسترده در آمده که توانایی زیادی در ایجاد اشتغال و درآمدزایی دارد.
احداث و راه اندازی نخلستان در امر تولید و پرورش خرما بسیار مهم است که بر تمام خصوصیات نخل و محصول آن اثر می گذارد، به همین جهت در این کتاب آموزشی به آن پرداخته می شود.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان عزیز شما با مطالعه این کتاب آموزشی با :
مراحل احداث نخلستان شامل تهیه بستر و تهیه نهال
انواع تکثیر نهال و کاشت آن
آبیاری، تغذیه، کوددهی و مبارزه با علف های هرز آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
- مراحل احداث نخلستان
- تهیه بستر
- انتخاب زمین
- روش های کشت
- ابعاد گوده و زمان و نحوه احداث آن ها
- آبیاری گوده ها قبل از کاشت
- تهیه نهال
- تکثیر به روش کاشت بذر
- تکثیر به روش کاشت پاجوش
- تکثیر به روش کاشت نهال کشت بافتنی
- جداسازی و کاشت نهال
- نهال کشت بافتی
- کاشت نهال
- پوشش دهی نهال ها پس از کاشت
- زمان کاشت نهال و مراقبت های پس از کاشت
- آبیاری
- تغذیه