چای گیاهی از خانواده Theaceae جنس Camelia و گونه Sinensis می باشد. این گیاه از نوشیدنی های عمده و ساده اکثر کشور های جهان و ایران می باشد. سهم ایران در تولید جهانی چای خشک در بین بیش از ۳۰ کشور چای خیز جهان حدود ۵/۲ درصد است. بیش از ۳۴ هزار هکتار از اراضی استان های گیلان و مازندران زیر کشت چای می باشد و از این طریق حدود ۶۰ هزار خانوار امرار معاش می کنند که نشان دهنده اقتصادی بودن چای و نقش اشتغال زایی آن است، لذا افزایش کمیت و کیفیت این محصول دارای اهمیت است.
مهم ترین و سالم ترین روش در این راستا استفاده از روش های بهزراعی می باشد. بهزراعی به اجرای صحیح عملیات زراعی از قبیل کاشت، داشت و برداشت محصول گفته می شود. اجرای عملیات صحیح بهزراعی از قبیل کوددهی، آبیاری، هرس و مبارزه با آفت ها و بیماری ها از اهمیت بالایی برخوردار است که در این کتاب آموزشی در مورد هر کدام به طور مختصر بحث خواهد شد.
فهرست کتاب آموزشی
- نیاز غذایی بوته چای
- مقدار برداشت مواد غذایی بوته چای
- عناصر اصلی چای
- ازت
- فسفاس
- پتاس
- اهمیت مصرف کود های آلی
- هرس بوته های چای
- آبیاری
- آفت ها و بیماری های چای
- شپشک آردآلود
- مشخصات شپشک آردآلود
- خسارت شپشک آردآلود
- مبارزه بیولوژیکی علیه شپشک آردآلود چای
- کنه قرمز چای
- مبارزه علیه کنه قرمز چای
- نماتد زخم ریشه چای