کتاب آموزشی بیماری های مهم گندم
بیماری ها از دیر باز به عنوان یکی از عوامل مهم زیان آور گندم محسوب شده اند. به علت شرایط مساعد آب و هوایی در مناطق شمالی کشور تنوع در میکروارگانیسم های بیماری زای گیاهی نیز بیشتر بوده و گندم در مراحل مختلف رشد و نمو حتی در مرحله نگهداری در انبار از این عوامل مصون نخواهد ماند.
پوسیدگی های ریشه و طوقه، انواع بیماری های برگی از جمله زنگ ها، سفیدک، سپتوریوز، آلودگی های خوشه مانند فوزاریوز، سیاهک های پنهان و آشکار و بیماری های ویروسی، باکتریایی و نماتد ها هر یک به نحوی دارای آثار و با علایمی بر روی اعضای گیاه گندم می باشند که می توانند به شناخت بیماری کمک نمایند. معهذا در مورد بعضی از آن ها تنها پس از بررسی های آزمایشگاهی و گلخانه ای می توان به نوع بیماری و عامل آن پی برد. هدف از تهیه این کتاب آموزشی کمک به تشخیص علایم بالینی بیماری های گندم است.
فهرست کتاب آموزشی
- زنگ زرد
- زنگ قهوه ای
- زنگ ساقه
- سفیدک سطحی
- سفیدک داخلی
- لکه قهوه ای گندم ۱
- لکه قهوه ای گندم ۲
- آلترناریوز
- سپتوریوز
- فوزاریوز خوشه
- سیاهک آشکار
- سیاهک پنهان
- سیاهک پا کوتاه
- سیاهک پنهان ناقص
- سیاه شدن انتهای بذر
- پاخوره گندم
- پوسیدگی های طوقه و ریشه
- نماتد بذر گندم
- بیماری ویروسی کوتولگی زرد گندم
- بیماری موزاییک خاکزاد گندم
- بیماری ویروسی موزاییک گندم
- بیماری باکتریایی خوشه و برگ گندم
- بیماری باکتریایی عامل سوختگی برگ گندم
- بیماری خوشه صنعتی گندم