در زمان های بسیار قدیم در سواحل دریای مدیترانه انواع متفاوتی از چغندر قند را به عنوان سبزی کشت می کردند. در آن زمان چغندر را برای مصرف برگش می کاشتند. چغندر در آلمان و فرانسه بیشتر برای تغذیه دام کشت می شد. تا نیمه دوم قرن هجدهم میلادی چغندر قند به عنوان یک گیاه صنعتی و به منظور تولید شکر کشت نمی شد. اولین بار یک شیمیدان آلمانی به نام مارگراف کشف کرد که قند موجود در ریشه چغندر شبیه قند موجود در نیشکر است و ۵۰ سال بعد اولین کارخانه استخراج شکر از چغندر قند در سال ۱۸۰۱ میلادی در المان راه اندازی شد.
چغندر قند در ایران به دو صورت بهاره و زمستانه کشت می شود. چغندر قند بهاره معمولا در بهار کاشت و در پاییز برداشت می شود. در حالی که چغندر قند زمستانه، در پاییز کاشت و در بهار برداشت می گردد. بر خلاف چغندر قند بهاره که بخش اصلی دوره رشد چغندر قند زمستانه در زمستان سپری شده و بخشی از آب مورد نیاز آن از بارندگی تامین می شود.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان گرامی شما در این کتاب آموزشی با :
نیاز های آبی و خاکی و تغذیه ای چغندر
بستر سازی مناسب برای کاشت بذر و شیوه های کاشت
میزان و زمان آبیاری
راه های کنترل علف های هرز، بیماری ها، آفات
زمان و عملیات مناسب برداشت آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
- تاریخچه چغندر قند
- شرایط فصل رشد
- آماده سازی زمین
- انتخاب زمین
- تهیه زمین
- ابیاری اولیه
- دیسک قبل از شخم
- شخم عمیق
- دیسک تکمیلی
- تسطیح
- تغذیه چغندر قند
- مصرف علف کش خاک کاربرد
- کاشت
- نکات مهم در بذر کاری
- آبیاری اول
- عملیات داشت
- آبیاری چغندر قند
- کنترل آفات
- کنترل علف های هرز
- تنک بوته ها
- کود نیتروژنه سرک
- کولتیواتور زنی
- وجین
- بیماری ها
- برداشت