غلظت عناصر در بافت های گیاهی، دقیق ترین شاخص سلامت تغذیه ای درختان میوه است. ثابت شده است که تجزیه بافت یک ابزار فوق العاده مفید برای تشخیص مسائل تغذیه ای و تعدیل برنامه های کودی درختتان میوه و از جمله مرکبات می باشد. غلظت عناصر غذایی در بافت های گیاهی یک اثر کنترلی روی رشد و عملکرد میوه گیاهان دارد. در مورد درختان میوه، برگ ها بهترین بافت برای نمونه برداری هستند زیرا عناصر در سر تا سر گیاه جمع و توزیع مجدد می شوند و کمبود یا زیادی یک عنصر موجود در خاک، اغلب اوقات در برگ منعکس می شود. علاوه بر این، جمع آوری نمونه برگ، از هر قسمت دیگر گیاه آسان تر است. استفاده از تجزیه بافت، توام با داده ها و مشاهدات دیگر، در ارزیابی عناصر غذایی در سیستم خاک – گیاه کمک می کند. این امر راهی است که موثر بودن برنامه کودی را می توان با آن ارزیابی کرد. تجزیه بافت نه تنها برای تعیین این که آیا خاک می تواند به اندازه کافی تامین کننده عناصر لازم باشد مفید است بلکه می تواند برای مقایسه تیمار های کودی مختلف نیز ابزاری مهم باشد.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان عزیز شما با مطالعه این کتاب آموزشی :
با اهمیت نمونه برداری برگ و خاک در باغ
نحوه نمونه برداری از برگ و خاک
و استاندارد سنجش وضعیت تغذیه ای درختان مرکبات آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
فواید تجزیه بافت خاک
نمونه برداری از برگ
فنون نمونه برداری
نمونه برداری با هدف تشخیص اختلال های رشد در گیاه
نکاتی درباره آماده سازی برگ ها برای تجزیه
تجزیه خاک
نمونه برداری خاک