کتاب آموزشی ضرورت محلول پاشی کلرور کلسیم و دستورالعمل کاربرد آن
کلسیم بیشترین ماده مورد نیاز در میوه است و شاید بتوان آن را مهم ترین عنصر معدنی دانست که در تعیین کیفیت میوه دخالت دارد. اهمیت این عنصر در مرحله پس از برداشت میوه ها، سبزیجات و گل های بریده از آن جا ناشی می شود که نقش مهمی در طول عمر و کیفیت ماندگاری این محصولات دارد. میوه هایی که دارای کلسیم بالایی هستند بهتر می توانند حمل و نقل شوند و در شرایط مساعد انبار، مدت بیشتری باقی بمانند.
مهم ترین نقش کلسیم در میوه ها استحکام دیواره سلولی می باشد. مشاهدات میکروسکوپی نشان داده که بهم ریختگی سازمان سلولی در موقع رسیدن در میوه هایی که کلسیم کمتری دارند این حالت زودتر اتفاق می افتد. همانطور که رطوبت خاک جذب کلسیم توسط ریشه ها را تحت تاثیر قرار می دهد، انتقال آن در آوند های چوبی به همراه جریان شیره خام نیز تحت تاثیر پدیده تعریق و تبخیر آب از اندام های هوایی است که برگ ها عمده ترین این سطوح می باشند. بنابراین تعریق تا حد زیادی میزان انتقال رو به بالای کلسیم را کنترل می نمایند.
هر شرایطی که میزان تعریق را کاهش دهد، جذب کلسیم را نیز محدود تر خواهد نمود. علاوه بر این، حرکت نزولی کلسیم خیلی آهسته است زیرا که به طور کلی کلسیم فقط به میزان خیلی کمی در آوند آبکشی انتقال پیدا می کند. این موضوع نشان می دهد که کلسیم به کار رفته برای افزایش کلسیم میوه، باید روی میوه مورد نظر محلول پاشی شود، زیرا کلسیمی که روی برگ پاشیده می شود به میوه و یا قسمت دیگری از درخت چندان منتقل نمی شود.
فهرست کتاب آموزشی
- نقش کلسیم در جلوگیری از بیماری های فیزیولوژیکی
- نسبت مناسب بین عناصر غذایی در میوه سیب
- نسبت مناسب ازت به کلسیم در میوه سیب
- نسبت مناسب پتاسیم به کلسیم در میوه سیب
- تاثیر کلسیم در افزایش عمر و بهبود کیفیت
- دستورالعمل های کاربردی کلرو کلسیم
- رابطه محلول پاشی کلرو کلسیم با زرد شدن برگ و خزان آن
- دستورالعمل های محلول پاشی عناصر غذایی از جمله کلسیم