در حال حاضر دلیل اصلی پایین بودن عملکرد و خصوصیات کیفی سیب زمینی را بایستی در مسئله به زراعی جستجو نمود، که عمده ترین نقش را تغذیه صحیح ایفا می کند. متاسفانه در مورد تغذیه بهینه، اقدامات ترویجی رضایتبخشی صورت نگرفته به طوری که اولا عملکرد هکتاری کشور ما در مقایسه با کشور های دیگر رقم پایینی را نشان می دهد، ثانیا خصوصیات کیفی آن از جمله مقدار پروتئین، نشاسته، نیترات، شکل، رنگ، اندازه غده و سایر مسائل با استاندارد جهانی مطابقت نمی کند.
مصرف بی رویه و نا متعادل کود های شیمیایی، عدم استفاده از کود های آلی در مزارع سیب زمینی، استفاده بی رویه از کود های ازته و فسفاته و عدم رواج کود های پتاسیمی، منیزیمی و ریز مغذی ها به ویژه سولفات روی، سولفات منگنز، سولفات آهن، اسید بوریک و … عملکرد را کاهش داده، از ارزش بیولوژیکی و خصوصیات کیفی آن نیز شدیدا کاسته است. ذیلا به گوشه ای از ناهنجاری های تغذیه ای سیب زمینی اشاره می شود.
![کتاب آموزشی مصرف بهینه کود روشی موثر در افزایش عملکرد کاهش غلظت نیترات در غده های سیب زمینی](https://www.kharidemajazi.ir/wp-content/uploads/2015/05/nitrat-ebook.jpg)
فهرست کتاب آموزشی
- ناهنجاری های تغذیه ای
- طویل شدن استولون
- رشد ثانویه و پوسیدگی ژله ای انتهایی
- بدشکلی غده
- سیاه شدن
- نقش عناصر معدنی
- زمان و مقدار کود های مصرفی
- تجمع نیترات و کادمیم