گندم مهم ترین محصول زراعی ایران است و رشد و عملکرد آن در بسیاری از مناطق تحت تاثیر تنش شوری کاهش می یابد. سطح وسیعی از اراضی کشور نیز به درجات مختلف با مشکل شوری مواجه است که از جمله می توان به قسمت وسیعی از اراضی شمال و شرق شهر اصفهان اشاره نمود.
استفاده از ارقام متحمل به شوری، رعایت برخی نکات زراعی و توجه به برخی اصول در تغذیه گندم، می تواند تا حد نسبتا زیادی به افزایش بازده تولید این محصول در شرایط تنش شوری کمک نماید. در این کتاب آموزشی سعی گردیده تا ضمن آشنایی مختصر با برخی مفاهیم زراعت گندم در شرایط شور، برخی نکات زراعی و تغذیه ای که در بهبود تولید گندم در این شرایط نقش دارند، تشریح گردد. امید آن که مورد استفاده مروجین و کشاورزان قرار گیرد.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان گرامی، شما در این کتاب آموزشی :
با برخی از مفاهیم مرتبط با تنش شوری آشنا می شوید.
با اثرات شوری بر گیاه گندم آشنا می شوید.
با برخی از نکاتی که با رعایت آن عملکرد گندم در اراضی شور افزایش می یابد آشننا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
ارقام گندم متحمل به شوری
برخی عملیات زراعی در شرایط شوری
میزان بذر
آبیاری
تغذیه
اهمیت مصرف کود ها در شرایط شور
تامین ازت مورد نیاز
تامین فسفر مورد نیاز
تامین پتاسیم مورد نیاز
عناصر ریز مغذی