چیکو یک میوه لذیذ و شیرین است که از نواحی گرمسیری قاره آمریکا معرفی شده است. این گیاه عمدتا به دلیل تولید میوه پرورش می دهند. در مکزیک، گواتمالا، هندوراس و برخی کشور های دیگر از آن نوعی آدامس تهیه می شود. میوه های نارس و پوست این گیاه شیره سفید رنگی تولید می کنند که در مجاورت هوا خشک شده و ماده اولیه تولید نوعی آدامس را تشکیل می دهد. میوه های نارس چیکو گس بوده ولی میوه های رسییده آن بسیار شیرین و لذیذ هستند. میوه های رسیده آن علاوه بر مصرف تازه خوری جهت تهیه مربا نیز به کار رفته و همچنین به عنوان منبع با ارزشی از مواد اولیه در کارخانجات تولید گلوکز،پکتین و ژل های میوه ای طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. به صورت برش خورده نیز کنسرو می گردد. در برخی مناطق برگ های جوان این گیاه به صورت خام یا پخته و یا در مخلوط با دیگر سبزیجات خورده می شود.
فهرست کتاب آموزشی
ترکیبات و موارد استفاده
منشا پراکنش
گیاه شناسی
انواع چیکو
ارقام چیکو
خاک
اقلیم
مزایای کاشت چیکو
تکثیر
بذر
تکثیر رویشی
خوابانیدن هوایی
خوابانیدن زمینی
خوابانیدن گلدانی
پایه
پیوند شاخه
کوپیوند ( پیوند جوانه )
انتخاب و آماده سازی زمین
استقرار بادشکن
گودال زنی و کشت گیاه
تربیت و هرس
آبیاری
کوددهی
زمان و روش کاربرد کود ها
میانه کاری
مبارزه با علف های هرز
گل دهی چیکو
تشکیل میوه
رشد ونمو میوه
اثرات بذر در رشد میوه
آفات و بیماری ها
برداشت
عملکرد
رسیدن میوه
انبار داری