سیر یکی از سبزی های مهم پاییزی است که به شکل خام و پخته در غذا، ترشی، مخلوط با ماست، در خیار شور، کشک محلی زابل و … مصرف می شود. سیر به علت خاصیت های دارویی زیاد ( مخزن الادویه ) نامیده می شود. این گیاه علاوه بر خاصیت ضد عفونی کنندگی، در تقویت پیاز مو و حافظه نیز موثر است. کاشت سیر در بعضی مناطق سیستان به طور پراکنده رواج دارد. همچنین به علت کشت و رویش زمستانه و نقش آن در جیره غذایی ایجاد اشتغال و افزایش درآمد کشاورزان، اهمیت زیادی دارد. بنابراین اگر اصول صحیح بهزراعی آن رعایت شود و مشکل صادرات آن حل شود، یکی از پر فایده ترین محصولات کشاورزی این منطقه است.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان گرامی شما با مطالعه این کتاب آموزشی :
با اصول صحیح کاشت و کار سیر در منطقه آشنا می شوید.
با رقم های مناسب سیر و مراقبت های لازم دوران رشد آشنا می شوید.
چگونگی مبارزه با آفت تریپس و روش های برداشت و انبار داری سیر را فرا می گیرید.
فهرست کتاب آموزشی
اهمیت سیر
تهیه زمین برای کشت سیر
تاریخ کاشت سیر و رقم های مناسب
روش کاشت سیر
مراقبت های زراعی سیر
معرفی آفات تریپس و راه های مبارزه با آن
برداشت سیر