مصرف متعادل و بهینه کود ها سبب افزایش عملکرد و ارتقا کیفیت محصولات باغی می شود. متاسفانه در کشور ما و به خصوص در مورد باغ ها به دلیل نا آشنایی واقعی از نوع کمبود ها، آهکی بودن خاک ها، بی کربناته بودن آب های آبیاری، میزان حساسیت درختان به عناصر غذایی و منحصر دانستن مصرف کود های شیمیایی در باغ ها به ازت و فسفر، تغذیه متعادل رعایت نشده و گاهی اوقات سو مدیریت در سایر جوانب نیز مزید بر علت آن بوده و نتیجه آن ظهور یک سری مشکلات و بیماری های فیزیولوژیک ناشی از نا هنجاری های تغذیه ای، کاهش عمر مفید درختان، افت عملکرد و پایین آمدن کیفیت میوه شده است.
در کشور ما خاک های آهکی گسترش بسیار زیادی دارند. طبیعت مواد مادری خاک ها از یک طرف و بارندگی کم از طرف دیگر سبب شده تا خاک های مناطق محدودی از یک طرف و بارندگی کم از طرف دیگر سبب شده تا خاک های مناطق محدودی از کشور در خور واژه غیر آهکی باشند. وجود کوهستان ها و کوهپایه های فراوان به لحاظ وضعیت خاص اقلیمی، شرایط بسیار مناسبی را برای فعالیت های باغداری پدید آورده است. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک های آهکی به گونه ای است که ظرفیت بالایی برای تثبیت عناصر غذایی نظیر فسفر، آهن، روی و … را داشته و نهایتا سبب کاهش قابلیت جذب آن ها شده و بعضا به طور غیر مستقیم از طریق PH شیره سلولی، مواد غذایی به دشواری وارد چرخه سوخت و ساز سلولی می شوند.
فهرست کتاب آموزشی
- آشنایی با کانال کود ( جایگذاری عمقی کود ها )
- مزایای کانال کود
- شرح عملیات کانال کود
- نحوه پر کردن کانال ها با انواع کود های حیوانی و شیمیایی
- توجیه اقتصادی جایگذاری کود در درون کانال