گندم و نان در فرهنگ ما ایرانی ها، همواره از قداست و منزلت خاصی برخوردار بوده و در بیشتر اعیاد و مراسم مذهبی نان را به عنوان نشانه ای از برکت الهی در سفره های خود قرار می دهیم. به آن قسم میخوریم و بی احترامی به نان را گناهی بزرگ می دانیم. اجداد و نیاکان ما هرگاه تکه نانی در مسیر خود می دیدند با احترام آن را برداشته، می بوسیدند و در شکاف دیوار می گذاشتند یا آن را در داخل نهر آبی رها می کردند، تا مبادا حرمت و قداست آن شکسته شود.
با این وجود بحث ضایعات نان و علل چگونگی رفع آن در کشور مدتهاست که افکار صاحب نظران و متخصصان کشور را به خود مشغول ساخته است و متاسفانه امروزه بخش عظیمی از دست رنج کشاورزان در مراحل مختلف تولید، حمل و نقل، انبار داری، فرآوری، توزیع و مصرف به هدر می رود.
اهداف این کتاب آموزشی
به اهمیت و نقش کاهش ضایعات در استمرار تولید و خودکفایی گندم پی خواهید برد.
با کاشت، داشت و برداشت گندم آشنا می شوید.
با میزان ضایعات گندم در مراحل مختلف تولید، حمل و نقل، انبارداری، فرآوری و مصرف آشنا می شوید.
با اصول صحیح انبار داری و حمل و نقل آشنا می شوید.
با نحوه صحیح فرآوری و نگهداری نان آشنا می شوید.
با بهداشت و فرهنگ مصرف بهینه نان آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
ضایعات گندم در مرحله تولید
ضایعات گندم در مرحله تهیه بستر و کاشت
ضایعات گندم در مرحله داشت
ضایعات گندم در مرحله برداشت
ضایعات گندم در مرحله حمل و نقل و انبارداری
ضایعات گندم در مرحله انبارداری
ضایعات گندم در مرحله انبارداری و تبدیل آرد
ضایعات نان
نان و انواع آن
نان بربری
نان سنگک
نان لواش
نان تافتون
نان محلی
نان حجیم
نان صنعتی
بهداشت و فرهنگ مصرف نان
بهداشت نان
نگهداری نان
فرهنگ مصرف نان