از آنجا که برداشت محصول به تدریج باعث کاهش مواد غدایی خاک می شود، بشر از دیرهنگام به فکر جبران کمبود مواد غذایی خاک ها بوده و از گذشته نه چندان دور کودهای آلی ( بقایای گیاهی و فضولات حیوانی ) را به کار برد. اما چون تولید مقادیر زیاد این کودها به آسانی ممکن نبوده و قادر به کنترل بهداشتی ( گسترش بیماری های مشترک انسان و حیوان ) نبود، به نسل دوم کودهای شیمیایی روی آورد.
اما آسیب های زیست محیطی و تغییر ساختار شیمیایی، فیزیکی و زیستی خاک ها و مشکلات بهداشتی بزودی بشر را به فکر جایگزینی دیگر انداخت. این ها دلایل مهم بازگشت به کودهای آلی با تغییراتی در قالب کشاورزی آلی یا ارگانیک بوده است. در قدم بعدی نسل سوم کودها به نام کودهای زیستی پا به عرصه کشاورزی جهان نهاده و نور امیدی بر توسعه پایدار کشاورزی تاباند.
فهرست کتاب آموزشی
کودهای زیستی، بازگشت به طبیعت
کودهای زیستی فسفاته بارور -۲
ویژگی های بارور -۲
روش های مصرف کود زیستی فسفاته بارور -۲ برای کشت گندم و جو
روش های مصرف کود زیستی فسفاته بارور -۲ برای کشت چغندرقند
روش های مصرف کود زیستی فسفاته بارور -۲ در کشت سیب زمینی و سایر گیاهان غده ای
روش مصرف کود زیستی فسفاته بارور -۲ در زراعت پنبه
روش های مصرف کود طیستی فسفاته بارور -۲ برای کشت بذرهای دانه ای ( مانند ذرت، لوبیا، نخود، کلزا، گلرنگ، یونجه و صیفی جات )
روش های مصرف کود زیستی فسفاته بارور -۲ برای گیاهان قلمه ای ( مانند نهال درختان، نیشکر و گیاهان تزیینی )
روش های کود زیستی فسفاته بارور -۲ برای نشاء ( مانند گوجه فرنگی، برنج )
روش های کود زیستی فسفاته بارور -۲ برای درختان