کتاب آموزشی کاشت نشایی پیاز
پیاز یکی از محصولات غذایی پر مصرف است که از زمان های خیلی دور در ایران کاشت می شود. هر سال زمین های کشاورزی زیادی در کشور زیر کاشت این محصول مهم می رود. کاشت پیاز به علت وجود ارقام متعدد که مناسب کاشت در مناطق مختلف جهان هستند و دامنه وسیع مصرف آن در اکثر کشورهای جهان مورد توجه قرار قرار گرفته است. ارقام مختلفی از نظر کیفیت، عملکرد بالا- زودرسی- قابلیت انباری عالی- شکل پیاز- مزه تند یا شیرین و غیره به دست آمده که برخی از آن ها جنبه صادراتی نیز پیدا کرده است و هم اکنون در کشورهای پیشرفته شرکت های خصوصی معتبری برای اصلاح و تهیه و توزیع بذور اصلاح شده ارقام پیاز تاسیس شده و کشاورزان زیادی در تولید آن اشتغال دارند.
از بین ۳۱ نوع سبزی آزمایش شده، پیاز از نظر دارا بودن موادی مانند، پروتیین، کلسیم، ویتامین و ریبوفلاوین غنی بوده است.
مخاطبان کتاب آموزشی :
کشاورزان پیاز کار
انبارداران پیاز
کلیه کشاورزان و علاقمندان
اهداف کتاب آموزشی :
مخاطبان گرامی شما با مطالعه این کتاب آموزشی :
از معایب روش سنتی کاشت پیاز مطلع می شوید.
با مزایای کاشت نشایی پیاز آشنا می شوید.
با نحوه احداث خزانه در کاشت نشایی آشنا می شوید.
با نحوه انتقال خزانه به زمین اصلی آشنا شده و روش های صحیح آبیاری و کوددهی را یاد می گیرید.
می توانید از نحوه مبارزه با آفت ها، بیماری ها و علف های هرز آگاهی یابید.
با چگونگی برداشت و انبارداری پیاز آشنا شوید.
فهرست مطالب کتاب آموزشی :
گیاه شناسی پیاز
برگ، ساقه گل دهنده
گل، ریشه، بذر
خاک و آب و هوای مناسب برای کاشت پیاز
روش های کاشت پیاز
معایب روش کاشت سنتی و کرتی
کاشت نشایی، محاسن و فواید
احداث خزانه
انجام عملیات لازم قبل از انتقال نشا به زمین اصلی
آبیاری مزرعه، کود سرک
تناوب در کاشت نشایی پیاز، مبارزه با علف های هرز
آفت ها و بیماری های پیاز
مرحله برداشت، مراحل بعد از برداشت
انبار کردن