کتاب آموزشی کشمش
پرورش انگور در اکثر مناطق ایران رواج دارد. انگور از میوه هایی است که با تبدیل آن می توان در فصول دیگر سال نیز آن را مورد استفاده قرار داد. انگور و فرآورده های آن ( مثل آب غوره، سرکه، شیره، کشمش، آب انگور و غیره ) به علت داشتن انواع مواد معدنی، قندها، اسیدها و ویتامین های مختلف نقش مهمی در سلامت بدن، تغذیه مردم و اقتصاد کشور دارد.
هر چند که کشمس یکی از مهم ترین اقلام صادرات خشکبار ایران می باشد ولی کاهش کیفیت، عملکرد و راندمان تبدیل انگور به کشمش به دلایل متعددی از جمله عدم استفاده از روش های مناسب و عوامل موثر در مرغوبیت کشمش و عدم رعایت موازین بهداشتی، سبب کاهش میزان تولید و صادرات کشمش و کاهش سوددهی و ارز آوری این محصول مهم طی چند سال گذشته شده است.
از این رو شناخت آن دسته از عوامل و شرایط موثر در افزایش عملکرد و کیفیت کشمش که به راحتی و با حداقل هزینه قابل کنترل هستند بسیار مهم می باشد. عوامل متعددی از جمله رقم، رنگ، اندازه، قند، طعم، پاکی و تمیزی پوست، لطافت، نرمی و یا سفتی کشمش و زمان برداشت محصول به عنوان مهمترین عوامل موثر در تهیه کشمش مرغوب محسوب می شوند.
ما در این کتاب آموزشی سعی نموده ایم که شما را با عوامل موثر بر عملکرد و کیفیت کشمش، روش های مختلف تهیه کشمش و همچنین شرایط مطلوب بسته بندی و نگهداری کشمش آشنا کنیم. امید است که مطالعه این کتاب در بهبود وضعیت تولید کشمش مفید باشد.
اهداف کتاب آموزشی :
خوانندگان گرامی شما با خواندن این کتاب آموزشی با مطالب زیر آشنا می شوید:
- عوامل موثر بر عملکرد و کیفیت کشمش
- شرایط لازم برای یک کشمش جهت صادرات
- روش های مختلف تهیه کشمش
- بسته بندی و نگهداری کشمش
فهرست مطالب کتاب آموزشی :
عوامل موثر در عملکرد و کیفیت انگور:
- نوع رقم
- هرس بوته
- روش پرورش ( روش تربیت ایستاده انگور )
- مبارزه با آفات و امراض
- برداشت میوه
- میزان قند حبه ها
استانداردهای کشمش صادراتی
روش های تهیه کشمش
- صنعتی
- آفتابی
- سایه خشک
- کشمش طلایی ( کالیفرنیایی )
نکات کلی به هنگام تهیه کشمش
جمع آوری کشمش های خشک شده
ضد عفونی کشمش
بسته بندی و حمل و نقل
شرایط انبارداری و نگهداری کشمش